Kontynuujemy działania FT.
Wkraczamy w działania kilku Fireteam'ów, a do tego potrzeba conajmniej 10 osób, bez tego nie ruszymy.
Sytuacją idealną byłoby uzbierać 1 HQ dowodzący, 2 FT operacyjne i parę osób na opfor.
Trening zakłada szersze manewry w obrębie dwóch i więcej FT:
0. Na początek wyjaśnienie kwestii Strusia na drodze i kontaktu z różnych stron - co, jak, gdzie, sugestie, uwagi.
I. Ucieczka opforu
1. BIZON przód/lewo/prawo, pogoń, BIZON przód/lewo/prawo z zachowaniem procedur BT i individual skills (postawa taktyczna - pogotowia - płynne przejścia, zmiana magazynka, sektory, czesanie, komenda CZYSTO, STATUS) aż do eliminacji. Zorganizowanie CCP i pomoc medyczna (tak więc medycy - zabrać plecaki medyczne).
2. pogoń, rozwinięcie w trakcie odpowiedniego szyku gwarantującego przewagę taktyczną, eliminacja. Czerwona.
II. Walka z opforem.
1. BIZON przód/lewo/prawo, STRUŚ tył/lewo/prawo, próba wciągnięca w zasadzkę.
2. Innej opcji nie przewiduję
III. Opfor w pozycji umocnionej, stanowiska obronne.
1. Obserwacja celu, wyszukanie słabego punktu, działania zmylające/zaczepne, atak właściwy, BIZON/STRUŚ przód/lewo/prawo, granaty, dymy.
Trening przewiduje działania w obrębie FT - BIZON, STRUŚ wszelkie warianty, stosowne do sytuacji oraz działania w obrębie całych FT, tak więc proszę zabrać:
- Replikę + dodatkowe baterie + kulki - wiadomo obowiązkowe
- Ubiór i oporządzenie standardowe, stosowne do warunków, 1 linia + kamizelki, rękawiczki.
- medycy (Suszarka, Rachab) - wkłady medyczne do plecaka, lub plecaki medyczne, lub inne wyposażenie, pozwalające na opatrzenie rannych w punkcie zbiórki rannych (nie musi być pełny)
- Kto ma - lekkie nosze (Bernard, Katana?)
- RADIA!!!!!
- granaty, dymy (możecie zabrać te, które rozdawałem na NWN).
1. Bernard
2. Rachab
3. Susharka
4. Mati - samochód z Metra Marymont
5. Lisek - wstępnie do potwierdzenia z transportem z Pragi Północ
6. Max - prawdopodobnie transport z białołęki - żerań
7. InseCt - samochód z wiatracznej (zabieram Sushiego i Bernarda)
8.Danesz
9.Biolog
10. Tatar - o ile panowie z cytadeli wreszcie oddzadzą mi moją giwerę, ale na 90% powinienem być
11.MacCan - (Mati,InseCt - znajdzie sie miejsce ? ?
12.