Re: [TRENING OBOWIĄZKOWY] 28.10.12 Mokry Ług

Dział poświęcony raportom i dyskusjom z różnych wydarzeń otwartych. Także AAR umieszczane na innych forach.

Moderator: HQ

Postprzez Mati 29 Paź 2012, 20:45

Dzięki wszystkim przybyłym za brodzenie w wodzie przez parę godzin!
Gratuluję nam wszystkim awansów! Niezły wysyp:)

Pozwolę sobie na podsumowanie samego treningu nieco później (może Insect mnie wyprzedzi ;) )

Mam ważne wiadomości co do przyszłych treningów +

- Przygotujemy otwarte szkolenie z czerwonej. Wstęp będzie dozwolony także dla wszelkich asgjów. Przy zapleczu, o którym mówiłeś Danesz oraz ewentualności wsparcia także za strony Tatara, możemy to zrobić od razu, bez prób w ograniczonym, własnym gronie. Tu liczę na wszystkie Anioły a dla reszty obecnośc obowiązkowa!

- Zorganizujemy szkolenie otwarte, na które będą mogli przyjść wszyscy zainteresowani rozwojem konkretnych umiejętności, na których się skupimy. Na początek zrobimy "zieloną" a konkretnie to, o czym powiedział Tatar - to, w czym jesteśmy na prawdę mocni. Liczę na zaangażowanie wszystkich i w zależności od liczby zewnętrznych chętnych, możemy zrobić całkiem sporo.

- Jest pomysł na treningi z czarnej i jeśli Danesz czas Ci pozwoli chciałbym Cię delegować do nadzorowania i przybliżenia tematu wtorkowych spotkań w hali.

- Regularne treningi JS: mam mój plan treningów na dwóch nowych płaszczyznach:

a) Oddzielimy, zgodnie z odwieczną JSową tradycja z B. O. G.'a, FT treningowy. Tam będzie trzepanie magazynków, rozmieszczenie szpeju czyli według starych FMów nacisk na Basic Skills oraz BT skills.

b) Członkowie JS, pójdą wyraźnie na przód. Nie trzeba Wam mówić jak się wkłada magazynek, macie wypracowane nawyki i wypracowane umiejętności. Cykl szkoleń przeplecie treningi jak właśnie miniony z innymi:
- zasadzka
- obóz
- patrolowanie konkretnego odcinka
- przenikanie za linię wroga
- wszystkie warianty zachowań pod ogniem,szczególnie ostrzał ruchomego celu
- szkolenia dowódców FT oraz ich zastępców

Będą to pół-scenariuszowe treningi.

Jeden racjonalizatorski pomysł po ostatnim mini-simie: kto jest za przeniesieniem treningów na soboty a niedziele na dojście do siebie po treningu?
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez InseCt 30 Paź 2012, 11:00

Trening w moim odczuciu troszkę lajtowy. Jechaliśmy punkt po punkcie, a kiedy przyszło do kulminacji, czyli reakcję na dwa kontakty oraz reakcję na zasadzkę poszliśmy do domów, bo część już się zbierała i popadały giwery ;)
Ale mimo tego, celność wypadła dobrze jak na te odległości.
Newsy:
Chwilowo, HQ dołącza do Aniołów i tworzy fireteam.
Ruszy rekrutacja do aniołów - prawdopodobnie powstanie filmik + pojawianie się Aniołów jako pomoc medyczna na ważniejszych imprezach. Tak więc niewykluczone, że będziecie musieli zarezerwować sobie czas na takie eventy.
Kontynuujemy dalej profil ekipy jako milsimowy.
Poszerzamy HQ o Matiego, mamy nowych FT Leaderów - Tatara i biologa.
Sprawami PR zajmuje się HQ - i tutaj wszyscy zgodziliśmy się, nie ma bata - trzeba pojawiać się na ważniejszych imprezach. Będę starał się pojawiać w miarę możliwości. Jeśli jeszcze reszta członków będzie mogła - super :).
Pomysł robienia szkoleń dla zielonych asg'ejów - ogłaszamy się i robimy szkolenia otwarte dla tych, którzy się zgłoszą a nie tylko zainteresowanymi wstąpieniem w nasze szeregi.

Katana - pisklak ;)
I tutaj bardzo fajnie układa się nam współpraca z chłopakami Aur'em i Kwazimag'iem oraz jego ekipą. Myślę, że otwierają się nam nowe możliwości współpracy w zakresie snajperstwa. Aktualnie mamy temat treningów zaproponowanych przez Aur'a - osoby, które są zainteresowane powinny wyrazić chęć uczestnictwa. Katana dobrze by było, gdybyś był. Od grudnia, wcześniej inni chętni.

Mamy 4 rekrutów: Mateusza, Krisa, Fetisch i Brusa.
Mamy gościa żołnierza - tutaj chciałem zapytać o Twoje dalsze plany ;)

Omówiliśmy sobie ostatniego milsima, generalnie założenie było dobre, fuck-up, że nie rozpoznaliśmy terenu i nie poobserwowaliśmy przed wejściem.
Strzelanie dynamiczne ze zmianą sektorów ognia połączyliśmy z reakcja na dwa kontakty - z mojej perspektywy opfora wyszło różnie, za wyjątkiem pierwszej idealnej sytuacji, gdzie lisek odstrzelił mi głowę zanim w ogóle zdążyłem kogokolwiek wypatrzeć ;). Potem zabrakło mi krycia ogniem - nie chodzi mi o ciągłe prucie, ale puszczanie strzałów tak, żeby przeciwnik wiedział, że wokół niego latają kulki. Człowiek staje się wtedy mniej odważny.
Następnym razem połączymy to z reakcją na zasadzkę FT oraz całego JS. FM'y powinny do tego czasu się pojawić.

Ważna zmiana:

Ustaliliśmy, że zerwanie wykonują poszczególni operatorzy w BT, a nie cały BT - łatwiej, prościej i się nie pitoli. Zobaczymy jak to będzie się sprawować.

Reszta jak pisał Mati.

I słuchajcie najważniejsze na koniec, czy dałoby radę zamienić treningi z niedzieli NA SOBOTĘ?
Puszczam ankietę w dziale organizacja.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez InseCt 31 Paź 2012, 13:10

Wiecie co?
To, że zmieniliśmy sposób ucieczki BT przy zrywaniu, nie dawało mi spokoju.... Przy 2 kontaktach może jest łatwiej, ale jak zacząłem zmieniać drille FT i doszedłem do punktu zrywania 3/9 to okazało się, że jednak lepiej jest jak zrywają całe BT niż poszczególni operatorzy BT.
Taki mi się wydawało, że jednak te zmiany nie były przypadkowe i były przemyślane. Tak więc trzeba będzie chyba wrócić do pierwotnego ustalenia...
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Katana 31 Paź 2012, 21:04

Ja bym nie ruszal zrywania. Atak zazwyczaj jest kontrolowany przez nas, zrywamy, gdy ktos nas zaskoczy, wiec lepiej jak wtedy buddy kryje buddiego, a nie BT BT.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Tatar 01 Lis 2012, 09:22

czyli wg Katany zrywanie powinno być tak jak zaczęliśmy robić ostatnio - buddy osłania buddego. Ja też to preferuję :)
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Wróć do Po imprezach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość