[KASZMIR]- Po imprezie

Dział poświęcony raportom i dyskusjom z różnych wydarzeń otwartych. Także AAR umieszczane na innych forach.

Moderator: HQ

[KASZMIR]- Po imprezie

Postprzez Sushi 24 Cze 2012, 22:09

Dzieki wielkie dla wszystkich za klimat, zaangażowanie, za to że byliście i oby nam stuknęło następne 7 lat w tak doborowym gronie :) Myślę ze osobne podziękowania należą się też Bernardowi który całość nakręcił i zorganizował. Jak byśmy mieli w JS odznaczenia to jakies bysmy dali :P

A teraz dawać foty :P
Image
Battlefield Angels // "That others may live"
Sushi

Miejscowość: Warszawa

Re: [KASZMIR]- Po imprezie

Postprzez InseCt 24 Cze 2012, 22:15

Z fotami to chcę poczekać na wszystkie z asgw, wybrać "nasze" i wrzucić na stronę.
Napiszęcośjutro...
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Sushi 24 Cze 2012, 23:30

Nie czyta mi plytki JS Zone :(
Image
Sushi

Postprzez Celin 25 Cze 2012, 07:12

Sorki za obsuwę ze zdjęciami, ale zasnąłem wczoraj i nie wrzuciłem na googla. Postaram się dziś wieczorem.
Mowa jest srebrem, milczenie złotem
Awatar użytkownika
Celin
Żołnierz

Miejscowość: Legionowo

Postprzez Bernard 25 Cze 2012, 09:23

Ale innym czyta na asgw ;)
SAW, SAPI, MICH, Stretcher - f***ing Cienie workhorse
Bernard

Postprzez Sushi 25 Cze 2012, 11:14

Oho, zaczyna sie flejm :D
Nie chce sie tam za bardzo wpierdzielac w dyskusje, ale do cholery po terenie non stop, na okolo chodzily patrole orgow sprawdzajac wejscia. Malo tego, nadprogramowo chodzilismy tez z Rachab sprawdzajac czy nie trzeba komus pomocy wiec niech nie pierdziela że nikt nie sprawdzał terenu. Po prostu staralismys ie jak naj mniej wchodzic w pole ognia zeby nie utrudniac gry.

Ok, fakt ze fuckupem bylo zero karteczek z ostrzezeniem, ale nawet jak kogos upominalismy a on szedl dalej, to przeciez nie moglismy go zlapac za chabety i wykopac za teren :/
Image
Sushi

Postprzez Bernard 25 Cze 2012, 11:50

Co to za impreza, co nie ma flejma?
Schwarzu śledzi wątek i napisał, że impreza bez flejmu jest zapomniana po tygodniu. Nie napinajcie się - jak będzie trzeba, to odpowiem, albo przyznam się do pomyłki, natomiast ludzie chwalili już nasze przygotowanie medyczne.
Bernard

Postprzez InseCt 25 Cze 2012, 13:49

Ja nie poruszam tematu, jak napisałem, ponieważ nie chcę tracić nerwów dla osób, które nie wiedziały tak naprawdę co się dzieje. Kwestia, czy 18 zł to dużo, czy mało - też oddaję do subiektywnej własnej oceny.
Kto zna teren, ten wie, że zabezpieczenie taśmami i nawet DODATKOWO KARTECZKAMI nie zdaje egzaminu. Takie wnioski płyną też z poprzednich imprez.
Dodatkowo, jest tyle wejść i wyjść z terenu, że nie sposób jest oznaczyć wszystkich.
I że orgi były w wiosce, w sumie powinni wioskę zostawić, latać i przeganiać cywili po to, aby całą niestrzeżoną wioskę im wynieśli...
No klapa Panowie i Panie.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Rachab 25 Cze 2012, 15:08

Ludzie są rożni, jednym nie dogodzisz za nic w świecie, inni będą wdzięczni cokolwiek dla nich zrobisz. Jedni przechwalają aż się dziwię, bo sama nie mam aż takiego mniemania o tej imprezie a inni - no cóż, trochę było mi przykro, kiedy jakiś pan miał pretensje, że siedzieliśmy w wiosce po tym, jak od rana albo od soboty wieczór już przy tym pracowaliśmy, przyjmowaliśmy zapisy, patrolowaliśmy, przeganialiśmy cywili, naganialiśmy graczy na teren, udzielaliśmy pomocy poszkodowanym, nosiliśmy rannych na noszach, woziliśmy do szpitala, etc., etc.

Nie jest jednak istotne, co kto o nas sądzi, tylko co wydarzyło się naprawdę i czy zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy i o czym wiedzieliśmy, że jest do zrobienia.

Na wielki, choć ambiwalentny plus zaliczam intensywne działania BT oddziału Anioły. Nie to, żeby mnie cieszyło, ze coś się komuś stało, ale do tego się w sumie przygotowujemy, że jak się coś stanie, to żeby się odstało jak najszybciej.

Dobrą rzeczą jest tez przyznanie (co zrobił Bernard) do niedociągnięć. Jeszcze nic nikomu nie odpadło, dlatego, że się przyznał do błędu i wbrew pozorom budzi to szacunek, bo "nieomylnym" nikt nie ufa.

Samo nasze stanowisko mogłoby wyglądać trochę porządniej, ale to prawdopodobniej moje babskie czepianie i pewnie żaden facet nie zwrócił na to uwagi.

Dobrze jednak by się zastanowić nad naszym stosunkiem do ludzi, dla których to organizowaliśmy. Powinna nas cechować postawa szacunku i koleżeństwa a nasze decyzje jako orgów (którymi staliśmy się jak dla mnie nieco z zaskoczenia :o ) powinny być jak żona cezara. Nie liczmy, na posłuch i poważanie, jeśli sobie na to nie zapracujemy.
Ostatnio edytowany przez Rachab, 25 Cze 2012, 15:51, edytowano w sumie 1 raz
Medycyna ratunkowa stoi w sprzeczności z procesem selekcji naturalnej.
Rachab

Postprzez Sushi 25 Cze 2012, 15:17

Nic dodać, nic ująć
Image
Sushi

Postprzez Benrey 25 Cze 2012, 16:30

Fakt orgowie, ktorymi wcale nie mielismy byc sa dla graczy - ale szacunek powinna cechowac dwustronna relacja.
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Benrey

Postprzez Bernard 25 Cze 2012, 19:50

Wczoraj nie chodziłem bez beretu tylko dlatego, że wpadł on między pozostałe i był bez orzełka. I chyba nadal tam został.

Poza tym nie widział ktoś przypadkiem brązowego pokrowca na broń? Nie mogę znaleźć...
Bernard

Postprzez Bernard 26 Cze 2012, 16:02

Sushi:
dałoby się dofotoszopować mi i Sushiemu berety? Byłoby wspaniałe zdjęcie coverowe...
https://plus.google.com/photos/11252937 ... banner=pwa
Bernard

Postprzez Sushi 26 Cze 2012, 22:48

wszystko sie da tylko potrzebuje zdjecia beretu, na glowie, z roznych kątów i w dobrej rozdzielczosci, jesli ma NIE BYC WIDAC ze to fotoszopka.

Poza tym IMO lepiej jednak zrobic drugą fotrkę stylizowaną. Mniej zachodu.
Image
Sushi

Postprzez Mati 27 Cze 2012, 16:44

o!!!
umówmy się na sesję zdjęciową, nakręceniową! Różne stroje itp, w kosmicznych sceneriach albo gdzie zwykle. Co?? Będzie nowy materiał! Już bardzo niedługo obecny skład będzie "starym składem" jeśli tak dalej pójdzie z rekrutacją:))
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Wróć do Po imprezach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość