[Trening CQB] 2012-07-31

Dział poświęcony raportom i dyskusjom z różnych wydarzeń otwartych. Także AAR umieszczane na innych forach.

Moderator: HQ

[Trening CQB] 2012-07-31

Postprzez Mati 31 Lip 2012, 23:52

Założę, może ktoś coś napisze. Ja na razie tyle, że dziękuję Wam bardzo za trening, sporo zrobiliśmy, starałem się nie zagadać i poćwiczyć ile się dało. Osobiście dobrze mi zrobiło dzisiaj się przewietrzyć bo już na rzęsach chodziłem:)
Jakoś trafiliśmy, droga powrotna już okazała się większym wyzwaniem - sorka za zgubienie ogona.
Budynki spore ale ta sadza to koszmarek gorszy niż tynk w psychiatryku. Kurczą się miejscówki.

Zrealizowane:
+ omówienie rozłożenia szpeju
+ omówienie ogólnych założeń
+ krótkie krojenie tortu
+ wejścia statyczne by 1, 2 oraz by all 4
+ wyjścia z pomieszczeń
+ ekspres z z poruszania w STAGU.
+ prawie zmieściliśmy się w wyznaczonym czasie

Dzięki za zaangażowanie, na prawdę dużo zrobiliśmy - jeśli będą chętni na kontynuację, będziemy wpajać dobre odruchy - kiedy który sektor, które ramię, kiedy wejście, wewnętrzna komunikacja
oraz przejścia przez różne obiekty, omijanie wnęk z zabezpieczeniem, wnęki po obu stronach korytarza
aż wreszcie DYNAMICZNA! :))) a wtedy się dopiero zaczyna
Jeśli byłaby to nadal ta miejscówka kusi mnie żeby:
zainwestujemy na potrzeby treningu w małe korsarzyki hukowe i jedziemy na full ostro z granatami i ze strzelaniem w obiekty.

Jestem pod bardzo dobrym wrażeniem wyrównanego poziomu, nikt nie ustępował a szło bardzo szybko, dosłownie: pokazane = zastosowane!
Dzięki!

ED:
Acha! Ponieważ mamy teraz liczne i doświadczone zasoby ludzkie - proszę o szczerą krytykę. Nasz CQB jest mocno specyficzny, wynika to z nabytych doświadczeń - ale jest w ciągłym dokształcaniu się także wszelkie uwagi mile widziane
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Re: 31.07.2012 Trening CQB

Postprzez Katana 01 Sie 2012, 17:29

No na razie zrobilismy podstawy, ktore moga wydawac sie nudne, szczegolnie dla kogos z przeszkoleniem, ale trzeba przez to przejsc. Kolejne trenngi to rozwiniecie i rozbudowanie tych procedur, oraz przejscie z trybu stealt na ostry, czyli dynamicznie i szybciej.
tu prosba. Jak ktos uwaza, ze cos bylo nie tak, zna lepsze rozwiazania, piszcie. Wszystko sie wykozysta.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Ryuu 01 Sie 2012, 17:40

Przydal by się pisarz Jednostki :P Nie ma to jak schludne i czytelne konspekty do wykonywania zadań. Chyba że pisze coś na wyrost i macie już kogoś takiego :P
Awatar użytkownika
Ryuu

Miejscowość: Warszawa

Postprzez Mati 01 Sie 2012, 18:49

Mamy, mamy nawet z naddatkiem :),
na trening Mości Panie - to pierwsze zadanie dla Ciebie na teraz
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez Tatar 01 Sie 2012, 20:15

JS to nie armia, zbędnych kwitów nam nie trzeba.
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Wróć do Po imprezach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość