produkcje kinowe i tv godne uwagi

Tutaj wrzucamy filmy z imprez otwartych oraz także związane z tematyką militarną.

Moderator: HQ

produkcje kinowe i tv godne uwagi

Postprzez Bartolini 03 Maj 2011, 17:05

o filmie RESTREPO pewnie już wszyscy słyszeli i większość już dawno widziała ale ostatnio natknąłem się na inny film, który moim zdaniem jest "lepszy", a przynajmniej nie gorszy niż wyżej wymieniony. Mianowicie:
Armadillo - wojna jest w nas
również jest to dokument

reasumując dwie ciekawe pozycje godne uwagi:
1. Restrepo
2. Armadillo - wojna jest w nas

wszystko oczywiście w internecie jest dostępne, np dla tych co nie lubią ściągać z neta to można obejrzeć chociażby tutaj:
http://kinolive.pl/film_online/10440-ba ... apisy.html
Image
Awatar użytkownika
Bartolini
Żołnierz

Miejscowość: Warszawa

Re: produkcje kinowe i tv godne uwagi

Postprzez Sushi 03 Maj 2011, 22:05

Nie widzialem ani jednego ani drugiego :) Dzieki za cynk ;)

Ja ze swojej strony polecam Bravo Two Zero, o jednostce SASu podczas wojny w zatoce perskiej, na podstawie wspomnien jednego z operatorów.

O takich klasykach jak Black Haw Down czy Czas Apokalipsy chyba wspominac nie trzeba? :)

Oczywiscie dla tych co nie widzieli obowiazkowo Flags Ofu Our Fathers a póxniej Letters from Ivo Jima - w tej kolejnosci i od razu jeden po drugim ;]

Tym co nie widzieli polecam tez serial Generation Kill ;]

EDIT:

No dobra obejrzałem Restrepo i Armadillo. Obydwa warte obejrzenia, ale drugi jest zdecydowanie "mocniejszy". Polecam oglądanie właśnie w takiej kolejności: Restrepo i Armadillo, jak obejzycie najpierw Armadillo, Restrepo znudzi się wam szybko :)
Image
Battlefield Angels // "That others may live"
Sushi

Miejscowość: Warszawa

Wróć do Filmy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość