[StrzeLuk] Witam serdecznie

Moderator: HQ

[StrzeLuk] Witam serdecznie

Postprzez StrzeLuk 17 Lis 2014, 15:00

Witam,

Co o mnie? Mam na imię Łukasz (33 lata) i od dłuższego czasu interesuję się ASG. Co prawda na razie tylko w formie czytania forów, oglądania filmików na YT itp. Raz na jakiś czas nachodzi mnie, żeby przenieść moje zainteresowanie z świata wirtualnego do realnego. Teraz właśnie jest taka chwila i motywacja jest silna jak nigdy.

Dlaczego Cienie? Myślę, że warto przygodę rozpocząć w jakimś teamie, bo jest się od kogo uczyć, z kim trenować no i z kimś strzelać :) Cienie mi najbardziej pasują pod względem podejścia do tematu (sprzęt, mundur, nie rekonstrukcja, ale dążenie do jak największego realizmu). No i jestem z Warszawy :)

Swoją przygodę z wojskiem miałem w podstawówce oraz szkole średniej. Byłem członkiem organizacji "Orlęta" i potem "Strzelec". Byłem na kilku obozach, kursach, poligonach, itp. Zasadniczej służby wojskowej nie odbywałem.

Co bym chciał? Przede wszystkich podjechać do Was na jakiś trening i pogadać o tym jak to realnie wygląda, co trzeba mieć (teoretycznie wiem, ale praktycznie to nie bardzo). Na pewno mogę się zaoferować jako fotograf :) Mam jeszcze jedno pytanie - czy Wy bywacie w miejscu pod tytułem KillHouse? Jest coś takiego w Warszawie i nawet całkiem dobrze wygląda... opcja na zimę całkiem fajna.

Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Miejscowość: Babice Nowe

Re: [StrzeLuk] Witam serdecznie

Postprzez Mati 17 Lis 2014, 15:33

No siemanko Łukasz!
Co do tego, czego nie robiłeś, jak służba zasadnicza czy asg w praktyce - to nawet lepiej! Mniej nawyków podlegających - jak praktyka pokazuje - weryfikacji. Więc zapraszamy gorąco. Ale! Co do pogadania to z pewnością warto ale myślę, że zaprosimy Cię na trening mocno praktyczny i sam zobaczysz czy chcesz inwestować najlepsze lata swojego życia na takie zabawy z taktyką : )
Hillhałsa najlepiej zna Dandysz, może się wypowie.
Co do zimy to raczej kupuj sobie ciepłe gacie bo będzie sporo biegania po ściegu! Albo błocie.

Co do treningu, obecnie mieliśmy cykl treningów zamkniętych, o treningu otwartym będziemy informowali w odpowiednim dziale więc kiedy tylko pojawi się informacja, śmiało zapisuj się na listę.
Witamy na forum:)
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez StrzeLuk 17 Lis 2014, 16:15

Dzięki za odpowiedź!

Mati napisał(a):sam zobaczysz czy chcesz inwestować najlepsze lata swojego życia na takie zabawy z taktyką : )

Myślę, że chce. Dlatego wybrałem ASG a nie Paintball. Oczywiście życie zweryfikuje czy to co mi się wydaje jest tym czymś w rzeczywistości.

Mati napisał(a):Co do pogadania to z pewnością warto ale myślę, że zaprosimy Cię na trening mocno praktyczny

No tylko pytanie co ja mam na takim treningu robić, bo nie mam nic. Nawet okularów. Jak mam coś kupować to wolę się skonsultować, pomacać Wasze itp. Nie jestem zwolennikiem kupowania byle czego, bo na razie mi wystarczy. Jak już mam wydawać kasę to chcę rzecz docelową lub przynajmniej rozwojową (tuning lub dokupowanie dodatkowych elementów, itp).

W takim razie czekam na info o otwartym treningu!
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Postprzez InseCt 17 Lis 2014, 16:41

Hej i witamy na forum!
Pooglądasz na żywo oporządzenie, repliki, obgadamy, doradzimy.
Co do treningu, obowiązkowo 1 niedziela na 2 tygodnie, ale jak Mati wspomniał teraz mamy cykl treningów zamkniętych, więc może to nie być na dniach.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez Dandysz 17 Lis 2014, 23:50

Również Witam Serdecznie!

Aby stać się jednym z Cieni trzeba naprawdę mocno chcieć. Takie rzeczy jak niedzielne jebanki, czy też szybkie CQB na KillHouse są tylko wycinkiem większej "części tortu". Od KillHouse`u lepszę rzeczą na zimę jest Kotlina Kłodzka przy -17C i zamarzająca woda w manierkach: http://youtu.be/Y5w7fnK2wVo?t=1m59s
Musisz sobie zadać pytanie czy chcesz "czegoś więcej" zdając Sobie sprawę iż My tylko wykorzystujemy repliki asg do trenowania.
Jak najbardziej serdecznie zapraszamy na otwarty trening. Ludzie są u Nas towarzyscy i serdeczni. Plasujesz się w średniej wiekowej także nie powinno być problemów ;)

Dandysz
Kiedy jesteś większy... wtedy rany postrzałowe są mniejsze.
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez StrzeLuk 18 Lis 2014, 00:27

Dandysz napisał(a):Również Witam Serdecznie!

Aby stać się jednym z Cieni trzeba naprawdę mocno chcieć. Takie rzeczy jak niedzielne jebanki, czy też szybkie CQB na KillHouse są tylko wycinkiem większej "części tortu".

Na to właśnie liczę. Im więcej urozmaicenia tym lepiej. Byłem ciekaw, czy robicie coś więcej poza lataniem po lesie, bo na zdjęciach i filmach nie widziałem niczego z CQB...

Dandysz napisał(a):Od KillHouse`u lepszę rzeczą na zimę jest Kotlina Kłodzka przy -17C i zamarzająca woda w manierkach: http://youtu.be/Y5w7fnK2wVo?t=1m59s

A tak z ciekawości ile razy powtarzaliście taką Kotlinę w zimie? Nie, żebym nie doceniał, ale ja Was mogę zabrać przy -17 na Hańczę na nurkowanie podlodowe gdzie Ty cały zamarzasz zanim zdążysz zdjąć butle. Takie klimaty mi nie straszne:)

Dandysz napisał(a):Musisz sobie zadać pytanie czy chcesz "czegoś więcej" zdając Sobie sprawę iż My tylko wykorzystujemy repliki asg do trenowania.

Nie bardzo rozumiem... to znaczy, że poza treningami latacie z ostrą?

P.S. W załączniku obrazek z "taktyką niebieską" :)
Załączniki
hancza.jpg
(119.45 KiB) Ściągnięto 58 razy
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Postprzez Dandysz 18 Lis 2014, 08:08

Brry.... hardcore :-D
Kiedy jesteś większy... wtedy rany postrzałowe są mniejsze.
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez InseCt 29 Lis 2014, 19:30

Mamy odwołany trening zamknięty. Także, jeśli nie jest za późno to zapraszamy ;)
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez StrzeLuk 30 Lis 2014, 00:18

Kurcze nooo...nie dam rady. Jestem poza miastem i to bez własnego samochodu, więc nie dam rady na 10:00 dojechać. Szkoda, bo chciałem się z Wami spotkać.
Pozdrawiam,
Łukasz
Awatar użytkownika
StrzeLuk

Wróć do Przywitaj się

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość