Mati napisał(a):OK, czyli 4 + 2 jest ingame. Co miałeś dokładniej InseCt na myśli:
Także, z racji tego, że będzie to trening OBOWIĄZKOWY, osoby niezapisane do formułki 4+2 będą trenowały patrole oczyszczające oraz struktury dowodzenia.
W tej roli widziałbym naszego zastępcę HQ, czyli Matiego, a do poszczególnych grup naszych dFT.
To trenowanie będzie też ingame? Jako tzw. OPFOR z opisu Zawodów czyli druga strona?
Sorry Mati, wyleciał mi z głowy ten post. Na te zawody zgłosiło się więcej osób niż organizator przewidział, więc, aby zapewnić wszystkim udział, część osób od nas będzie po stronie opforu, a część będzie w zwiadzie. Zwiad ćwiczy to co ma ćwiczyć, a w przypadku opforu stwarza to okazję przetrenowania lub "obycia" się po części ze strukturami "dowodzenia". Chyba, że chcecie na tyłku siedzieć i nic nie robić

, ale myślę, że jest fajna okazja do przetrenowania patroli z miejsca na miejsce z uwzględnieniem opforu (czyli nas - zwiadu

)
Czyli generalnie, tak. Tylko osoby/dowodzenie naszymi (no chyba, że wkręcicie się w dowodzenie całością

) w OPForze widziałbym bardziej na zasadzie obeznania się z podwładnymi i z funkcją dowodzenia, niż szykowanie pełnego WARNO, OPORD'u, czy planowania.
Na razie tak wstępnie poobcować z ludźmi przyzwyczaić się do marudzenia, całej sytuacji, poprzydzielać zadania oddziałom, wyznaczyć dowódców, dawać im rozkazy (jeśli będzie można) itp. Oczywiście we własnym zakresie, żeby nie rozwalać imprezy orgowi

Oczywiście to tylko moja sugestia, możesz trzasnąć full pro, jak chcesz

Ale nie wydaje mi się, aby to było konieczne... Jak chcesz, naprawdę.