Do tej pory jestem zaskoczony Waszym pomysłem z tortem na moje urodziny. Bardzo wam za to dziękuję, sprawiliście mi tym niesamowitą niespodziankę. W ogóle się nie spodziewałem, niczego nie podejrzewałem, a jak Katana powiedział, że to miny - kupiłem w ciemno
Jeszcze raz wielkie dzięki!
Jezusie...
A co do treningu to:
1. Wprowadzenie/omówienie zagadnień przygotowanych przez Tatara.
Super sprawa. Znaliśmy to od praktycznej strony, potrzebowaliśmy teorii. Tutaj wszystko się wyjaśniło. Skoro się w to bawimy, będziemy kontynuować takie przygotowania (nota bene - przed ważnymi simami takie cuś był przeze mnie przedstawiany)
2. Szybkie powtórzenie postaw strzeleckich, postaw taktycznych, zmiana magazynka.
Zrobione
3. Strzelanie do kilku celów w marszu/strzelanie w różnych postawach strzeleckich (stojącej, klęczącej, kucznej, leżącej, na boku), padanie. Dodatkowo ustawienie celowników, kolimatorów, lunet oraz sprawdzenie celności w marszu i w pozycjach.
Zrobione.
4. Strzelanie dynamiczne w BT od przeszkody do przeszkody do celu.
Za przeszkody posłużyły nam drzewa. Zrobione 3 SR (wraz z zmianą maga zza osłony) oraz zwykłe podejście w szyku ubezpieczonym tyralierą ze strzelaniem i zmianą maga w trakcie marszu bez chowania się.
5. ATAK/OBRONA - kontakt bliski, krycie ogniem podczas ataku (singiel/krótkie bursty/auto - korekta), komunikaty głosowe podczas ataku, wskazywanie celu, FT 3SR zasady.
Pokazanie na sucho potem na ostro.
Zrobione razem z użyciem granatów.
6. Użycie piro - zasady, rzucanie, trafianie, koordynacja z atakiem i obroną, grenadier. Przećwiczony wariant z rzucaniem granatów przez operatorów bez wyszczególnionego grenadiera.
7. Jak będzie czas - Nawigacja - orientacja mapy, czytanie, wyznaczanie azymutu, wyznaczanie odległości.
Dział taktyka zielona - proszę o obowiązkowe zapoznanie się z materiałami odnośnie map.
8. Dyskusja.
Wynikła całkiem sensowna dyskusja odnośnie zmiana magazynka. Do tej pory było tak:
Dynamiczna - wyciągamy maga - do torby - - podpinamy.
Taktyczna - wyciągamy/sięgamy po nowy mag - L'ka - zmieniamy - stary chowamy do najdalszej ładownicy. W wolnej chwili przekładamy.
A może szybciej będzie tak:
Żeby przy zmianie dynamicznej kolejność ruchów zmiany robić jak w przypadku taktycznej.
+ szybciej możemy wznowić ostrzał
- przy adrenalinie istnieje możliwość, że L'ka przy zmianie dynamicznej może nie wyjść.