Temat współpracy nie został jeszcze całkowicie podjęty, jest to BARDZO śliski temat, więc żadne ustalenia nie zostały utworzone, ani tym bardziej wprowadzone.
Wysłane zostały jedynie zapytania, czy coś takiego w ogóle jest w zainteresowaniu.
To NIE JEST FUZJA, nikt się z nikim nie łączy, chodzi po prostu o wspólną współpracę w przypadku większej imprezy, zarówno organizowanej jak i milsimowej i działanie na nich pod jednym sztandarem.
Nauczeni wcześniejszymi doświadczeniami "fuzji", chcemy, aby ingerencja w drużyny była w minimalnym stopniu, jeśli w ogóle. Będzie to sprzyjało najmniejszej możliwej kwasogenności w przyszłości, przyspieszy proces ustalania procedur (nie trzeba będzie ich na nowo ustalać, ponieważ każda drużyna już takowe ustalenia, przyzwyczajenia posiada i nie widzę sensu tego zmieniać), po prostu drużyna jest częścią całości.
Można to zobrazować do stanów w Ameryce. Każdy stan ma swoje prawa, do których nikt się nie wtrąca, ale razem stanowią Państwo.
Na milsimie działamy razem, możemy chodzić razem, albo wystartować w zupełnie innym miejscu, aby wykonać ustalone wcześniej zadania.
Zadania będziemy ustalać razem na naszym forum, burza mózgów i jazda.
Naturalnie pozostaje temat osoby koordynującej całe działania - nieśmiało podnoszę rękę, zobligowany wstępnym poparciem, dla mnie będzie to nie lada wyzwanie.
Ja pitole w co ja się pcham...

ale myślę, że warto spróbować.
AAR JS2305 Cienie + Anioły w składzie:InseCt - SL/FTL (od 1215 także med)
Danesz - med (do 1200), 2ndSL
Maccan - marksman (od 1215 także med)
Zulu:
Bartolini - marksman
Kris - marksman
Benrey - FTL/3rd SL
Celin - marksman

Zadania:
- dokonanie obserwacji terenu nr 1. Proszę zwrócić uwagę na ewentualne ruchy na tym terenie, kto, co, kiedy, ile. Uwagi dotyczą także cywili. Priorytetem jest niewykrycie.
Chłopaki - piękne wykonanie. Zaobserwowane kilkukrotne ruchy strażnika na rowerze, ubiór, cywile (zdjęcia Pani

, biegacze ), 5 quadów.
Wszystko niezauważenie - brawo.
- przeprowadzenie w pkt 5 marszu na azymut w kierunku wschodnim zgodnie ze strzałką na mapie. Wyjaśnienie zasad marszu i ustawienia kompasu pod azymut. Przypomnienie czytania mapy z współrzędnych prostokątnych płaskich oraz UTM. - Modyfikacja marszu na północ.
- przeprowadzenie rozpoznania transzei w rejonie pkt 2. - wykonane - po zajęciu - 1515 kontakt z 3 osobami w mieszanym wdl z karabinami AK poruszającymi się na zachód - brak kontaktu ogniowego.
- Zajęcie pkt 3 (bunkier) - wykonane
- od pkt 2 przemieścić się do pkt 4 i zdobycie pkt 4 - wykonane 1600 - koniec i marsz na parking.
Liczyłem na kontakt w okolicach godziny 1500-1600 wtedy, kiedy jest już zmierzch - wtedy byłaby weryfikacja celności posługując się przyrządami celowniczymi, a nie po kulkach, których nie byłoby ich widać o tej porze - taka ze mnie szelma

Dzięki chłopaki za zaangażowanie!
Dziękuję także ekipie Kwazimaga za udział i do następnego.
InseCt