[SirK] Witam

Moderator: HQ

[SirK] Witam

Postprzez SirK 14 Kwi 2014, 13:11

Witam,

Na imię mam Krzysiek, mam 28 lat i wpadłem tu bo od brakuje mi wypadów w teren, odrobiny adrenaliny z ASG i fajnej ekipy do tego. Przeczytałem na Waszych stronach wszystko co się dało i (prawie) wszystko wzbudza mój entuzjazm więc chciałby Was poznać i zobaczyć co i jak :)

W ASG bawię się rzadko ale za to od 2005 r., wcześniej jeszcze trochę grałem w paintball. Sporo czasu spędziłem w harcerstwie na grach terenowych, wypadach survivalowych, ćwiczeniach z pierwszej pomocy itp., trenowałem też "za dzieciaka" strzelectwo sportowe. Wszystko to mocno zardzewiało przez ostatnie kilka lat, podobnie jak moja kondycja. :oops:

Od strony technicznej replik mam sporo choć w stanie wymagającym grzebania, coś na oczy i coś na grzbiet też się znajdzie, niestety nie mam samochodu. Niedziele mi pasują, chęci mi nie brakuje, więc jeśli jakoś ogarnę logistykę to sądzę, że docelowo z frekwencją problemów nie będzie.

Poza tym w chwilach wolnych zajmuję się graniem (giełdy, rpg, planszówki, komputerowe), fotografią oraz myśleniem jak fajnie mieć wolną chwilę ;)

Pozdrawiam,
SirK
SirK

Re: [SirK] Witam

Postprzez Mati 14 Kwi 2014, 21:47

O, witamy, witamy! : ) Myślę, że się dogadamy!

Wpadaj na trening, info kiedy i gdzie pojawi się w dziale Imprezy Otwarte z wyprzedzeniem ok 5 dni (lub więcej).
Z jakiej okolicy będziesz wyjeżdżał na trening?

Pozdrawiam!
Image
Awatar użytkownika
Mati

Miejscowość: Żoliborz

Postprzez danesz 14 Kwi 2014, 22:11

Ave !
Zapraszamy na treningi, na bushcraftowe wypady, na szwendanie się bez celu po lesie, na rzucanie się piachem z Wojcieniem i wszechobecne rozkładanie plandek, pałatek i innych płacht.
Niektórzy z nas również zajmują się graniem w RPG ( tudzież organizowaniem konwentów ;) ) i innymi postrzałkowymi rzeczami.

Skąd prywatnie jesteś ?
Awatar użytkownika
danesz

Miejscowość: Rawa Mazowiecka

Postprzez SirK 15 Kwi 2014, 19:34

danesz napisał(a):Skąd prywatnie jesteś ?

z Poznania choć w Warszawie niedługo stukną mi 3 lata

Mati napisał(a):Z jakiej okolicy będziesz wyjeżdżał na trening?

Z okolic Hali Mirowskiej - 5min od Palcu Bankowego, 15 min od Dworca Centralnego- dlatego właśnie nie mam samochodu, wszędzie gdzie potrzebuje ma przyzwoity dojazd a z parkowaniem tutaj bywa słabo.

Swoją drogą mam pytanie - ICS: OTHER SIDE http://asgw.pl/strzelanki-asg/ics-other ... 12273.html ma jak byk napisane że Jednostka Specjalna 2305 (oraz sklep_co_mi_zepsuł_kałacha) mają przyjemność zaprosić etc. etc. a na tym forum śladu po tej imprezie nie znalazłem i trochę mnie to dziwi.
SirK

Postprzez InseCt 16 Kwi 2014, 12:29

Witam na wstępie ;)

Impreza jest pod naszym szyldem i jest aktualna jak najbardziej. Pewnie zabrakło czasu na zdublowanie tematu tutaj.
cienie.com.pl
Awatar użytkownika
InseCt

Miejscowość: Łódź/Warszawa

Postprzez SirK 17 Kwi 2014, 22:49

To w oczekiwaniu na pierwszą wymianę kulek takie pytanie: jakie mniej więcej macie fps'y w sztórmówkach i snajpach? Robię akurat renowację sprzętu więc moje eMko podobne mogę jakoś dopasować do przyjętego standardu.
SirK

Postprzez danesz 17 Kwi 2014, 23:11

Ja w moim HK-416 mam oszołamiające 350 :>
Awatar użytkownika
danesz

Miejscowość: Rawa Mazowiecka

Postprzez Dandysz 18 Kwi 2014, 12:30

danesz napisał(a):Ja w moim HK-416 mam oszołamiające 350 :>

Noo... plus jakieś 250 fps za osobowość :D

Sekcja zwiadowczo-snajperska Duchy serdecznie Cię wita. A w jakim kierunku Cię ciągnie jeśli można spytać? Szturm, medykowanie czy zwiad?

P.S. Jesli chodzi o moc ty My się szlajamy w okolicy 600 fps, chociaż czasami i nawet więcej wychodzi :shock:
Kiedy jesteś większy... wtedy rany postrzałowe są mniejsze.
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez SirK 18 Kwi 2014, 19:24

600 fps wydaje mi się mocą w sam raz, pytałem też o snajperki bo mam gdzieś w szafie do reanimowania całkiem ładnego SPRa i jak raz pasują mu stangi.

Dandysz napisał(a):A w jakim kierunku Cię ciągnie jeśli można spytać?

Spytać można, ale z rozmysłem nie pisałem o tym w pierwszym poście bo granie w ASG bez gwarantowanego i w miarę szybkiego respawnu to będzie dla mnie nowość, poza tym ciągnie mnie chyba wszędzie :)

W stronę szturmu dotychczasowy styl gry - dotąd dobrze się czułem w szybkich agresywnych akcjach i ogólnie przejęciu inicjatywy+masa wywalonych kulek do momentu przebicia się na plecy i rozpoczęcia dyskretnej rzezi pochowanych po krzaczkach "camperów". No ale taki mój szturm na poważne podejście jest pewnie zbyt niepoważny...

Do zwiadu bo wszelkie moja gry terenowe poza ASG zwykle posiadały element skrytości a czasem było to samo sedno zabawy i bardzo to lubiłem, poza tym jak rozumiem zwiadem zajmują się u Was snajperzy a z treningów sportowych mam dużo sympatii dla strzelania mało a celnie, tyle że nie wiem czy mój "szturmowy" temperament nie obrzydzi mi takiej formy rozgrywki bo w ASG nie miałem okazji tak pograć.

Do Aniołów bo lubię team play - 2 razy byłem medykiem na strzelance gdzie istniała taka funkcja i było bardzo fajnie ładować się do jakiejś zapadłej dziury pod ostrzałem żeby jakiegoś typa podnieść, ale nie było to nawet symulacją symulacji leczenia więc znów nie wiem czy się odnajdę.

Chciałem oszczędzić Wam powyższego słowotoku z którego absolutnie nic nie wynika ale skoro już spytałeś ;)

Takie śmieszne uczucie bo nie czuję się zielony ani w terenie ani w ASG (najwyżej zardzewiały) za to w ich połączeniu, jakie mam wrażenie stosujecie, jestem zielony jak świeże listki za oknem :oops:
SirK

Postprzez Katana 18 Kwi 2014, 21:27

danesz napisał(a):
Ja w moim HK-416 mam oszołamiające 350 :>

Noo... plus jakieś 250 fps za osobowość :D

Plus 300 za radio...

wychodzi wiecej, niz nasze snajperki :)
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez SirK 23 Kwi 2014, 09:26

Czyli danesz ma ok 550 fps bez repliki... są jednak ludzie których niebezpiecznie nawet wisienką poczęstować ;)
SirK

Postprzez Dandysz 23 Kwi 2014, 12:10

Stary... Powiem tak - już sam śpiwór Danesza ma ok. 40 fps... ;)
No i spróbuj poczęstować Danesza chrzanem :D
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez SirK 10 Lip 2014, 16:31

Niestety ale odpadam na całe wakacje - w lipcu treningi pechowo zbiegają mi się ze ślubami a sierpień spędzam głównie zagranicą - informuję żeby nie było że był i wyparował bez słowa. Po powrocie z wakacji postaram się znowu do Was przypałętać i liczę że uda mi się zaprezentować sensowniejszą frekwencję.
SirK

Postprzez Tatar 10 Lip 2014, 17:06

no ja Cie chłopie rozumiem w 100%. Ale po wakacjach nie ma lipy!
Awatar użytkownika
Tatar
Żołnierz

Postprzez SirK 24 Maj 2016, 10:00

No dobra, aż się boję tu coś napisać żeby nie wyszło jak "ostatnio" ale plan jest taki żeby znów spróbować z Wami postrzelać. Nie będę się wywnętrzać gdzie zniknąłem na 2 lata ale na swoje usprawiedliwienie napisze tylko że kontakt zerwałem raczej z asg niż z Wami. Chęci nadal są, o dziwo czasu jest nawet sporo, wiec witam się ponownie i nieśmiało przygotowuję się do podejścia nr 2.

Mam przy tym małe pytanie - kupuję nowe łaszki w pole i widzę ze u Was zapadła decyzja o wprowadzeniu polskiego umundurowania na lato - pod tym względem ten Basic dokument sie strasznie zdezaktualizował - teoretycznie żeby z Wami biegać powinienem posiadać multicam+woodland+marpat+teraz jeszcze polski. Czy zakup umundurowania polskiego będzie dobrym pomysłem pod kątem Cieni czy jednak planujecie kolejne miesiące w multicamie biegać?

No nic, liczę że ponowne przyjecie będzie równie fajne jak pierwsze :P
SirK

Postprzez Bartek 24 Maj 2016, 21:48

Witamy i życzę powodzenia. Sugeruję zacząć od pojawienia się. Poznać ludzi i charakter tego co robimy na treningach a następnie myśleć o doborze sprzętu.
Awatar użytkownika
Bartek
Żołnierz

Postprzez Dandysz 25 Maj 2016, 11:46

Czyli kolejny post w... 2018 :D
Awatar użytkownika
Dandysz
Żołnierz

Postprzez SirK 25 Maj 2016, 20:45

Dandysz napisał(a):Czyli kolejny post w... 2018 :D

a to nie jest tak, że najpierw muszę wpaść na kilka treningów, że niby mi się podoba a dopiero potem wyparować na 2 lata?

Bartek napisał(a):Sugeruję zacząć od pojawienia się.
Bardzo trafna sugestia i zamierzam z niej skorzystać, ale za bardzo nie mam w czym - stąd pytanie było. Poza tym jakoś już tak jest, że im wiecej sie w coś inwestuje tym się łatwiej zmotywować do korzystania z tego :)
SirK

Postprzez Katana 25 Maj 2016, 21:50

Witamy powtornie.
Zanim sie znow napalisz na treningi z nami musisz sobie odpowiedziec na pytanie: czy masz czas na [url]regularne[/url] treningi i spotkania. Jezeli nie, odpusc sobie, szkoda Twojego czasu i naszych nerwow zwiazanych z wyrownywaniem poziomu. Jezeli czas masz, zapraszamy.
Image
Awatar użytkownika
Katana
Żołnierz

Postprzez Mnich 26 Maj 2016, 11:39

Witaj. Zapraszamy. Tylko tak jak Katana napisał bierz to na poważnie, bo jak masz olewać, to odpóść.Mamy trochę świeżego narybku, tak więc możesz się wpasować .Najlepszego i do zobaczenia na tr.
İ chodziłem ciemną doliną ,zła się nie ulękłem ......... bo jestem gorszy od niego N.S.Tem6
Awatar użytkownika
Mnich
Żołnierz

Następna

Wróć do Przywitaj się

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość